Tartă cu legume la cuptor
Pentru această tartă cu legume la cuptor trebuie să folosim şi puţin oregano pentru un plus de gust şi de savoare. Dacă îţi place aroma lui îl poţi adăuga în sosurile cu roşii pentru friptura de pui, dar şi în tocăniţe şi în mâncăruri de salate. Oregano dă o savoare specială cârnaţilor şi fripturilor de porc preparate la cuptor.
Tartă cu legume la cuptor - Ingrediente (4 porţii)
2 cepe 3 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 8 ouă 1 cană parmezan ras 1/2 cană lapte 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel uscat 1 linguriţă oregano sare piper
Tartă cu legume la cuptor - Cum se prepară
Ceapa se toacă mărunt, morcovii şi cartofii se dau pe răzătoarea mare, iar dovlecelul se taie cubuleţe. Toate legumele se sotează în unt şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă amestecul de legume într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată.
Se bat ouăle cu laptele şi parmezanul, se toarnă peste legume şi se presară deasupra pătrunjelul uscat şi oregano. Se coace în cuptorul bine încins circa 35 de minute, la foc
potrivit.