Tartă cu mere

tarta cu mere jpeg

Arată atât de apetisant încât nu mai ai răbare să guşti din ea. Şi nici nu este greu de preparat această delicioasă tartă cu mere.

De ce ai nevoie pentru tartă cu mere

175g unt

150 g zahăr

4 ouă

200 g făină

1 lingură esenţă de vanilie

150 g fulgi de migdale

1 lingură praf de copt

350 g mere, feliate

Pentru sos

100 g unt

100 g zahăr brun

150 ml frişcă

Cum se prepară tarta cu mere

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă rotundă. Pentru sos, topeşti zahărul şi untul şi la final adaugi frişca. După ce dă în clocot dai deoparte.

Pentru tartă, mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi unul câte unul ouăle, concomitent cu câte o lingură de făină. La final, pui esenţa de vanilie şi făina rămasă, fulgii de migdale şi praful de copt. Toarnă jumătate din compoziţie în tavă, aranjează jumătate din feliile de măr şi toarnă o parte din sos. Procedează la fel cu restul ingredientelor şi dă tarta la cuptor pentru aproximativ 70 de minute. Lasă să se răcească tarta în tavă, înainte să o scoţi.

Sursa foto www.patisseriemakesperfect.co

www.patisseriemakesperfect.co