Tartă cu paste

tarta cu paste IF100785 jpeg

Pastele pot fi preparate în fel şi chip. Dar rar te-ai fi gândit că poţi face o tartă cu paste. Nouă ne-a venit această idee şi am şi pus-o în practică! Şi ştiţi ceva? Ne-a şi plcăut foarte mult!

Pentru aluat

250 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 75 g unt 100 ml lapte 1 praf de sare

Pentru umplutură

250 g paste penne

400 g broccoli

100 g ciuperci proaspete

1 linguriţă unt

100 g bacon

250 g brânză de vaci

3 ouă

100 g brânză de oaie

2 linguri pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Făina şi praful de copt se cern pe o planşetă. Se face o gropiţă în centru, se pune untul, un praf de sare şi se amestecă. Se adaugă laptele treptat şi se frământă un aluat potrivit de tare.

Se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 20-30 de minute. Se unge şi se tapetează cu pesmet o formă de tort. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă forma, inclusiv pereţii. Se

înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Se fierb pastele în apă cu o linguriţă de sare pentru opt minute, după care se scurg şi se pun într-un vas mai mare. Broccoli se desface bucheţele, se spală, se fierbe în apă cu

sare cinci minute şi se scurge.

Ciupercile se toacă mărunt, se călesc cinci minute în unt şi baconul se taie cubuleţe. Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, brânza de oaie rasă, sare şi piper, după gust. Se adaugă

peste paste, broccoli, ciupercile, baconul, compoziţia de brânză şi se amestecă bine.

Se toarnă compoziţia în formă şi se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute. Se lasă să se răcorească şi se serveşte.

sursa foto: ImageFood