Tartă cu pere şi cremă de iaurt. Reţetă simplă de sezon
Gustoase şi hrănitoare, perele sunt şi pline de vitamine. Tocmai de aceea, mai ales acum, când e sezonul lor, poţi să le incluzi în meniul zilnic, pregătind în casă o tartă cu pere şi cremă de iaurt. Cele două gusturi se combină perfect, iar rezultatul va fi unul delicios.
Dificultate mică Preparare 90' 1 tavă
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină
1 gălbenuş
125 g unt
Sare
50 ml apă
ulei pentru uns tava
Pentru umplutură
400 g iaurt
5 ouă
5 linguri zahăr
4 pere
Mod de preparare
Pentru blatul de tartă, amesteci untul cu făina, gălbenuşul şi sarea. Frămânţi amestecul şi adaugi, treptat, apa, până obţii un aluat nelipicos. Dai aluatul la frigider pentru o oră.
Între timp prepari crema de iaurt. Mixezi iaurtul cu ouăle şi zahărul. Speli perele, le descojeşti, le cureţi de cotor şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii.
Într-o tavă unsă cu ulei întinzi aluatul de la frigider şi-l înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După aceea torni crema de iaurt peste blat, aranjezi perele deasupra şi dai din nou la cuptor până se rumeneşte tarta.
sursa foto: Profimedia