Tartă cu pere şi cremă de iaurt. Reţetă simplă de sezon

Pear cake with amaretto jpeg

Gustoase şi hrănitoare, perele sunt şi pline de vitamine. Tocmai de aceea, mai ales acum, când e sezonul lor, poţi să le incluzi în meniul zilnic, pregătind în casă o tartă cu pere şi cremă de iaurt. Cele două gusturi se combină perfect, iar rezultatul va fi unul delicios.

Dificultate mică Preparare 90' 1 tavă

Ingrediente

Pentru blat

250 g făină

1 gălbenuş

125 g unt

Sare

50 ml apă

ulei pentru uns tava

Pentru umplutură

400 g iaurt

5 ouă

5 linguri zahăr

4 pere

Mod de preparare

Pentru blatul de tartă, amesteci untul cu făina, gălbenuşul şi sarea. Frămânţi amestecul şi adaugi, treptat, apa, până obţii un aluat nelipicos. Dai aluatul la frigider pentru o oră.

Între timp prepari crema de iaurt. Mixezi iaurtul cu ouăle şi zahărul. Speli perele, le descojeşti, le cureţi de cotor şi căsuţa cu seminţe şi le tai felii.

Într-o tavă unsă cu ulei întinzi aluatul de la frigider şi-l înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După aceea torni crema de iaurt peste blat, aranjezi perele deasupra şi dai din nou la cuptor până se rumeneşte tarta.

sursa foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg