Tartă cu pere şi migdale

Tarta cu pere si migdale jpeg

Ce poate fi mai gustos decât o tartă proaspăt scoasă din cuptor?

Ingrediente:

o cană şi un sfert de făină o cană şi jumătate de zahăr 4 ouă 2 linguriţe şi jumătate de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare 3 linguri de unt 140 de grame de migdale coaja de la o lămâie o linguriţă de esenţă de vanilie 3 pere

Mod de preparare:

Pentru aluat: Puneţi făina, două linguri de zahăr şi sarea într-un blender şi amestecaţi. Adăugaţi untul şi două ouă. Aşezaţi aluatul într-o tavă rotundă, acoperiţi-o şi lăsaţi-o la rece timp de o oră.

Pentru umplutură: Amestecaţi migdalele, restul de zahăr şi cele două ouă într-un blender. Pe parcurs, adăugaţi untul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Turnaţi restul de făină şi oul, apoi lăsaţi compoziţia la rece timp de 30 de minute.

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezaţi aluatul pe o suprafaţă netedă şi întindeţi-l cu sucitorul, apoi aşezaţi-l în tavă. Îndepăraţi excesul de aluat de pe marginea tăvii şi răsturnaţi compoziţia peste, aranjând feliile de pere în formă de spirală. Se lasă la cuptor timp de 45 de minute, până când tarta capătă o culoare aurie. Se scoate şi se lasă la frigider timp de 15 minute înainte de servire.

Sursa: wholefoodsmarket.com