Tartă cu praz şi brânză
Înlocuieşte ouăle umplute sau chiftelele de la aperitiv cu o felie de tartă cu brânză şi praz şi invitaţii vor fi impresionaţi.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentr aluat
300 g făină
1 praf de sare
150 g unt
75 ml apă
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru umplutură
250 g praz
150 g brânză telemea, uşor sărată
1 lingură ulei
8 ouă
250 g smântână
piper
Cum se prepară tarta
Combini sarea cu făina şi o frămânţi cu untul rece până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Torni apoi apa şi zeama de lămâie şi frâmânţi până când obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider 30 de minute.
Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o tavă tapetată, apoi dai tava la frigider alte 15 minute.
Baţi ouăle cu smântâna şi 100 g de brânză rasă, adaugi piper, după gust şi uleiul. Torni compoziţia în tavă şi pui din loc în loc bucăţi de praz curăţate. Dai tarta la cuptor la cuptor aproximativ 30 de minute, apoi presari brânza rasă rămasă şi dai din nou tarta la cuptor până când se rumeneşte.