Tartă cu prune

tarta cu prune jpeg

Japonezii consumă umeboshi, adică prune în alcool şi sare, lăsate la soare pentru a se usca. Despre acestea se crede că stimulează digestia, combat oboseala şi accelerează eliminarea toxinelor. În America de Sud se obţine un suc din prune indicat în tratarea diabetului.

Ingrediente

1 gălbenuş 1 vârf de cuţit praf de copt 3 linguri rom 50 g migdale măcinate 200 g zahăr 1 kg prune 300 g făină 180 g unt 3 linguri amidon 2 linguri lapte rece 4 linguri cu apă ½ linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, cu jumătate din zahăr, cu un gălbenuş şi cu untul topit. Când se încorporează ingredientele, dai aluatul la frigider o oră. Adaugi laptele numai dacă aluatul e fărâmicios. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai jumătăţi, torni peste ele romul şi presari scorţişoara şi restul de zahăr. Le laşi deoparte o oră. Ulterior, pui amestecul pe foc şi-l laşi să fiarbă 3 minute. Dizolvi amidonul în apă, îl torni peste prune şi mai dai un clocot, apoi iei oala de pe foc. Întinzi aluatul pe o tavă tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa, din loc în loc. Aşezi peste el migdalele măcinate, apoi aranjezi bucăţile de prune. Dai tava la cuptorul preîncălzit o oră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg