Tartă cu pui
Ademeneşte-ţi prietenii la masă cu o felie din această tartă cu pui!
Ingrediente
Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 ou
300 g piept de pui
200 g ficăţei
2 cepe
3 ouă
2 linguri smântână
1 lingură făină
1 lingură griş
1 pahar vin alb
1 legătură mărar
150 caşcaval
sare
piper
ulei
Cum se prepară
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se dă la frigider pentru 30 de minute. Se taie cubuleţe pieptul de pui şi ficăţeii, iar ceapa se toacă fin. Se căleşte ceapa în două linguri de ulei încins, se adaugă carnea de pui şi ficăţeii şi se prăjesc cinci minute. Se toarnă vinul şi se mai lasă să se înăbuşe 15-20 de minute. După ce a scăzut zeama de tot, se ia carnea de pe foc, se adaugă ouăle, smântâna, făina, mărarul tocat, sare şi piper, după gust. Se întinde aluatul într-o formă de tartă, se presară puţin griş şi se întinde umplutura de carne. Se dă tarta la cuptor pentru 45-50 de minute. Când este aproape gata se presară caşcavalul ras şi se mai lasă 5 minute la cuptor.