Tartă cu somon şi roşii

tarta cu somon si rosii jpeg

Pentru această tartă, rozmarinul este un ingredient foarte important. Rozmarinul este benefic pentru tratarea afecţiunilor ficatului şi pentru detoxificare? Poţi bea zilnic, timp de o lună, ceai din două linguriţe de plantă mărunţită, peste care torni o cană cu apă clocotită. Romanii foloseau rozmarinul la ceremonii religioase, pentru tratarea mai multor afecţiuni, dar şi pentru a da gust bucatelor. Această plantă are efect calmant. Când simţi că eşti stresat şi nu te poţi concentra, pune câteva picături de ulei de rozmarin într-un bol cu apă fierbinte şi respiră adânc.

Ingrediente (1 tartă) Pentru aluat 200 g făină 1 ou sare 50 ml apă rece 125 g unt

Pentru umplutură

4 ouă

150-200 g somon

8 roşii cherry

200 g smântână grasă

100 g caşcaval

1 legătură ceapă verde

sare

piper

rozmarin

Mod de preparare

Pui într-un bol făina, untul cubuleţe ţinut la temperatura camerei, sarea, oul şi apa, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30 de minute.

După ce s-a mai întărit, întinzi aluatul, îl pui într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, dai tava la cuptorul încins în prealabil şi laşi 10-15 minute.

Amesteci smântâna, caşcavalul ras, ouăle, după care adaugi ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc bucăţi de somon, rozmarin marunţit şi roşii cherry bine spălate. Dai tava din nou la cuptor 25-35 de minute, până se rumeneşte frumos.