Tartă cu vişine şi mac
Nu am ştiut de această combinaţie reuşită până azi, când am preparat această tartă cu vişine şi mac.
Ingrediente
Pentru aluat 150 g unt 250 g făină 100 g zahăr
200 g mac
50 g zahăr
2 ouă
40 g unt
1 vârf cuţit praf de copt
4-5 linguri făină
200 g vişine
1 lingură esenţă de vanilie
Mod de preparare
Amesteci untul rece cu făina şi zahărul, frământând până obţii un aluat omogen. Dacă aluatul nu se leagă, mai poţi pune 1-2 linguriţe de apă rece. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l ţii la rece 30 de minute. Dai deoparte un sfert din aluat, iar restul îl întinzi şi-l pui într-o formă de tartă, inclusiv pe margini. Amesteci macul cu ouăle, untul topit, esenţa de vanilie, făina, zahărul şi praful de copt. Torni compoziţia de mac peste tartă. Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le pui şi pe ele. Întinzi aluatul rămas, îl tai fâşii
şi-l aşezi peste tartă. O dai la la cuptor 30-40 de minute.