Tartă cu vişine şi mac

tarta cu visine si mac jpeg

Nu am ştiut de această combinaţie reuşită până azi, când am preparat această tartă cu vişine şi mac.

Ingrediente

Pentru aluat 150 g unt 250 g făină 100 g zahăr

200 g mac

50 g zahăr

2 ouă

40 g unt

1 vârf cuţit praf de copt

4-5 linguri făină

200 g vişine

1 lingură esenţă de vanilie

Mod de preparare

Amesteci untul rece cu făina şi zahărul, frământând până obţii un aluat omogen. Dacă aluatul nu se leagă, mai poţi pune 1-2 linguriţe de apă rece. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l ţii la rece 30 de minute. Dai deoparte un sfert din aluat, iar restul îl întinzi şi-l pui într-o formă de tartă, inclusiv pe margini. Amesteci macul cu ouăle, untul topit, esenţa de vanilie, făina, zahărul şi praful de copt. Torni compoziţia de mac peste tartă. Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le pui şi pe ele. Întinzi aluatul rămas, îl tai fâşii

şi-l aşezi peste tartă. O dai la la cuptor 30-40 de minute.