Tartă de ciocolată cu pere
Învaţă în 4 paşi simpli să pregăteşti o delicioasă tartă de ciocolată cu pere.
Ingrediente pentru tartă de ciocolată cu pere
Pentru aluat
200 g făină 70 g zahăr pudră 140 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
150 g ciocolată de menaj rasă
6 jumătăţi pere din compot
150 ml smântână dulce
2 ouă
100 ml frişcă
felii de migdale uscate
Mod de preparare pentru tartă de ciocolată cu pere
Se cerne făina cu zahărul pudră. Se adaugă untul tăiat bucăţi, gălbenuşul, coaja de lămâie rasă şi se amestecă mai întâi cu o furculiţă, apoi se frământă un aluat neted. Se lasă la
rece 30 de minute.
Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă de tartă de 24 cm diametru, cu pereţi cu tot. Se aşază o folie de aluminiu în formă, se pun circa 500 g de fasole uscată şi se
introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Se scoate folia cu fasole şi se pune în formă ciocolata rasă. Se aşază peste ciocolată jumătăţile de pere tăiate sub formă de evantai.
Se amestecă smântâna cu ouăle şi se bate bine. Se toarnă peste ciocolată şi pere şi se introduce din nou la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă şi se decorează cu frişcă şi felii de migdale. Şi gata! Ai obţinut o delicioasă tartă de ciocolată cu pere.
sursa foto: Profimedia