Tartă de ciocolată şi lapte condensat

tarta cu ciocolata si lapte condensat jpeg

Istoria deliciosului ingredient începe cu aproape 2.000 de ani în urmă, şi de atunci el a devenit nelipsit din alimentaţia noastră.

Ingrediente Pentru blat 360 g făină 200 g unt rece 2 gălbenuşuri 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe coajă de lămâie 4 linguriţe lapte condensat

700 g ciocolată neagră

460 ml lapte condensat

2 linguriţe esenţă de rom

2 linguriţe esenţă de vanilie

ciocolată răzuită

Mod de preparare

Mixezi ingredientele pentru blat până obţii un aluat compact, neted şi care nu se lipeşte de mâini. Formezi din el 2 bile, pe care le acoperi cu folie alimentară şi le laşi la frigider 30 de minute.

Scoţi aluaturile din frigider şi le întinzi cu sucitorul până ce foile ajung la dimensiunea formei. Pui fiecare foaie de aluat în forma tapetată în prealabil. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Introduci fiecare formă în cuptorul preîncălzit 20 de minute.

Pentru cremă, mărunţeşti ciocolata, apoi o pui într-un bol. Torni laptele condensat într-o oală şi-l încălzeşti. Laşi pe foc până când dă în clocot o singură dată, apoi iei oala de pe aragaz şi îl pui peste ciocolata mărunţită şi amesteci încontinuu până devine omogen. Adaugi esenţa de rom şi pe cea de vanilie şi amesteci. Laşi la temperatura camerei să se răcorească, apoi torni peste blaturi şi dai la frigider. Ornezi cu ciocolată răzuită.