Tartă pascală

Un preparat special care o să aducă un plus de savoare sărbătorii tale.

tarta pascala jpg

Ingrediente

1 foaie de aluat fraged

4 ouă

150 ml smântână pentru gătit

100 ml lapte

100 g brânză rasă (Cheddar, cașcaval sau parmezan)

150 g mazăre verde

4 ouă fierte

1 ceapă verde

1 lingură unt

sare și piper

mărar verde

Mod de preparare

Întinzi aluatul într-o tavă de tartă, îl înțepi cu o furculiță și-l dai la cuptorul încins 10 minute.

Tai mărunt ceapa verde și o călești în unt, adaugi mazărea și mai lași 2-3 minute. Bați ouă le cu smântâna, laptele, brânza rasă, sare și piper. Torni compoziția peste aluatul copt parțial și adaugi mazărea călită cu ceapa. Așezi deasupra ouăle fierte, tăiate jumătăți.

Coci tarta aproximativ 30 de minute, până devine aurie. Decorezi cu mărar proaspăt și o servești caldă sau rece.