Tartă răsturnată cu mere FOTO

tarta rasturnata cu mere jpeg

Ce poate fi mai gustos decât o combinaţie dulce de mere, cu nuci şi scorţişoară? Prepară şi tu în patru paşi simpli o delicioasă tartă răsturnată cu mere. Iată şi câteva ponturi: pentru a obţine un gust desăvârşit la prăjitură foloseşte mai multe soiuri de mere; lasă toate ingredientele, de seara, la temperatura camerei; dacă vrei un aluat aerat, cerne făina înainte de a o folosi.

Ingrediente (1 tavă) Pentru blat 5 ouă 125 g zahăr 200 g nuci 150 g unt 250 g făină 1 praf de copt 1 linguriţă de scorţişoară

10 mere

50 g de unt pentru uns tava

250 g zahăr

1 linguriţă suc de lămâie

75 ml de apă fierbinte

50 g unt topit

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci zahărul cu nucile mărunţite, făina, praful de copt, scorţişoara şi untul. Adaugi ouăle bătute şi amesteci până obţii un aluat omogen.

image

Amesteci zahărul cu apa fierbinte, sucul de lămâie şi le pui pe foc. Când zahărul s-a topit şi şi-a schimbat culoarea, iei vasul de pe foc, adaugi untul topit şi amesteci. Torni caramelul într-o tavă unsă cu unt.

image

Speli merele, le cureţi de coajă şi de cotor şi le tai felii. Le aranjezi în tavă, peste caramel.

image

Pui aluatul peste mere şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Când trece testul cu scobitoarea, scoţi prăjitura din cuptor, o laşi la răcorit 20 de minute, apoi o răstorni pe un platou.

image