Tartă ţărănească cu roşii şi brânză

tarta taraneasca cu rosii si branza jpeg

Am aşteptat tot anul gustul şi mirosul roşiilor de vară. Am visat la ele şi de-abia aşteptat ca tarabele să se umple cu ele şi să ne zâmbească în soare. Noi am cunmpărat mai multe astăzi din piaţă şi am hotărât să preparăm o tartă ţărănească cu roşii şi brânză.

Tartă ţărănească cu roşii şi brânză - Ingrediente

Pentru aluat 175 g făină 1 praf de sare 100 g unt 3 gălbenuşuri 3 linguri apă rece

300 g brânză telemea

100 g caşcaval

100 g praz

500 g roşii

sare

piper

Tartă ţărănească cu roşii şi brânză - Cum se prepară

Într-un bol, se amestecă ­făina cu un praf de sare şi se pune untul tăiat bucăţi. Se face o adâncitură în centru, se pune un gălbenuş, se adaugă apa şi se frământă un aluat omogen, care se pune la rece 30 de ­minute. Se întinde aluatul într-un vas termorezistent, îmbrăcând şi pereţii până la jumătate, se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit 10 minute. Se scoate şi se lasă să se răcească puţin. Se pune într-un castron brânza telemea mărunţită sau ras, se adaugă două gălbenuşuri, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se adaugă caşcavalul ras, prazul tocat mărunt şi se amestecă. Se opresc câteva bucăţi de praz pentru decor. Se toarnă compoziţia de brânză peste aluat şi se aşază deasupra roşiile tăiate jumătăţi, cu partea bombată în sus. Se presară cu prazul oprit şi se introduce din nou la cuptor pentru 35 de minute. Tarta ţărănească cu roşii şi brânză se serveşte fierbinte sau rece.