Terină de brânză cu somon
Încearcă şi tu această reţetă de terină e brânză cu somon şi bucură-te de gustul bogat al acestui preparat.
Ingrediente pentru terină de brânză cu somon
300 g telemea de oaie
300 g somn afumat, feliat
1 ardei gras
1 castravete
1 morcov
2 plicuri gelatină
3 linguri smântână
15 g unt
1 lingură ulei
1 legătură mărar
mărar, pentru ornat
Mod de preparare terină de brânză cu somon
Pui plicurile de gelatină la înmuiat în apă rece și amesteci brânza cu smântâna și legătura de mărar tocată. Pui uleiul și untul într-o tigaie și călești legumele feliate până se înmoaie, le dai la răcit și la scurs de ulei și le combini cu crema de brânză.
Încălzești gelatina și o torni în amestecul de brânză și legume și omogenizezi.
Întinzi amestecul într-o tavă de chec în care ai pus folie alimentară unsă cu puțin ulei, așezi umplutura și strângi folia pentru a uniformiza și dai la rece câteva ore.
Scoți pe un platou terina, o acoperi uniform cu feliile de somon și decorezi cu puțin mărar tocat și boabe de piper roșu.