Tiramisu cu căpşuni
V-aţi obişnuit cu reţeta clasică de tiramisu şi v-aţi răsfăţat de fiecare dată când aţi avut ocazia. Ne-am gândit să adaptăm reţeta la acest sezon şi să facem un delicios tiramisu cu căpşuni. Ce ziceţi? Nu este o idee bună?
Tiramisu cu căpşuni - Ingrediente
Pentru sirop 1 cană zahăr ¾ cană apă ¼ cup coniac
6 gălbenuşuri
¾ cană zahăr
1¼ cană smântână
450 g mascarpone
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru umplutură
700 g pişcoturi
500 g căpşuni tăiate felii
Tiramisu cu căpşuni - Mod de preparare
Amestecă zahărul cu apa într-o tigaie la foc mic, amestecând din când în când, până când se dizolvă zahărul. Toarnă coniacul şi răceşte la temperatura camerei. Încălzeşti gălbenuşurile amestecate cu zahărul la bain-marie, amestecând din când în când până când se îngroaşă şi îşi dublează volumul. Dai la o parte de pe foc şi mai amesteci 1 minut. Dai deoparte.
Într-un vas mare, baţi smântâna, mascarponele cu vanilia până când se mai îngroaşă şi este o cremă moale. Adaugă gălbenuşurile şi încorporează până se amestecă bine. Dai deoparte.
Treci fiecare pişcot prin siropul, şi le întinzi pe fundul unei tăvi. Apoi, întinzi jumătate din cremă, aranjezi cam trei sferturi din cantitatea de căpşuni, tăiate felii, peste cremă.
Repeţi operaţiunea cu al doilea strat de pişcoturi înmuiate, şi întinzi deasupra restul de cremă. Garniseşti cu restul de căpşuni. Laşi la rece 2 ore.
http://www.thatskinnychickcanbake.com/