Tiramisu cu pepene galben
Plin de savoare şi dulceaţă, pepenele galben este perfect pentru zilele toride de iulie în care vrei să-i surprinzi pe cei din casă cu un dulce rafinat şi răcoros. Îţi propunem o reţetă de tiramisu rapid în a cărui cremă arunci şi câteva cubuleţe de pepene galben.
Dificultate mică
Preparare 15’- 20’
6 porţii
Ai nevoie de:
125 ml frişcă
30 g zahăr vanilat
250 g mascarpone (sau brânză moale)
4 linguri de lapte
6-8 pişcoturi
100 ml cafea (răcită)
½ pepene galben
2 linguriţe de cacao (sau ness)
Baţi frişca cu zahărul vanilat, până se întăreşte. În alt recipient, amesteci crema de mascarpone cu laptele şi apoi o încorporezi în frişcă, de jos în sus şi o dai la rece. Faci o ceşcuţă de cafea tare şi o laşi să se răcească. Cureţi de seminţe pepenele şi-l tai cubuleţe mici.
Aşezi bucăţele de pişcoturi, trecute rapid prin cafeaua rece, în boluri transparente sau în pahare. Torni peste ele o lingură de cafea, ca să se însiropeze. Deasupra pui un strat din amestecul de frişcă şi mascarpone, câteva cubuleţe de pepene, iar bucăţele de pişcoturi, trecute rapid prin cafea, şi termini cu un strat de cremă şi presari un praf de cacao. Procedezi la fel până când termini toate ingredientele. Serveşti rece.
Foto: Shutterstock