Tiramisu cu piersici din compot
Tiramisu se poate prepara în mai multe feluri şi poţi folosi fel şi fel de fructe. Noi am folosit de data acesata piersici din compot.
Ingrediente (6 porţii)
125 ml frişcă 30 g zahăr vanilat 250 g mascarpone (sau brânză moale) 4 linguri lapte 1 pachet pişcoturi 100 ml cafea (răcită) 6 piersici din compot 2 linguriţe cacao (sau nes)
Mod de preparare
Baţi frişca împreună cu zahărul vanilat, până se întăreşte. În alt recipient, amesteci crema de mascarpone cu laptele şi apoi o încorporezi în frişcă, de jos în sus, şi o dai la rece. Faci o ceşcuţă de cafea tare. Scurgi piersicile şi le tai cubuleţe.
Aşezi pişcoturile, trecute rapid prin cafeaua rece, într-o formă de care vrei. Deasupra pui un strat din amestecul de frişcă şi mascarpone, câteva cubuleţe de piersici, din nou pişcoturi, trecute rapid prin cafea, şi termini cu un strat de cremă peste care presari un praf de cacao. Serveşti rece.