Tort colorat cu struguri

No baked cake with grapes jpeg

O combinaţie incredibil de gustoasă. Încearcă şi tu!

1 tavă Preparare: 70’ Dificultate: mică

Ingrediente

700 g iaurt mai gras

300 g frişcă lichidă

1 plic zahăr vanilat

1 plic întăritor de frişcă

8 linguri zahăr

2 plicuri gelatină

Pentru decor

boabe de struguri

800 ml suc de struguri (opţional compot)

4 linguri zahăr

3 plicuri gelatină

Mod de preparare

Într-un bol mai mare mixezi frişca cu plicul de întăritor. Adaugi treptat iaurtul şi zahărul. Încorporezi apoi gelatina pe care ai preparat-o conform instrucţiunilor de pe plic şi torni compoziţia într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Dai la frigider până se întăreşte.

Pui compotul la încălzit, adaugi boabele de struguri, zahărul şi amesteci până se topeşte, apoi dai vasul deoparte. Torni gelatina înmuiată în 150 ml de apă şi laşi la închegat.

Când s-a întărit o adaugi peste compoziţia de iaurt şi frişcă, după care laşi prăjitura la frigider până a doua zi.

sursa foto: Profimedia