Tort cu ananas caramelizat
Este un tort care poate fi preparat în orice sezon, dar mai ales iarna când ai la dispoziţie ananas proaspăt. Află cum se prepară tort cu ananas caramelizat.
De ce ai nevoie pentru tort cu ananas caramelizat
300 g zahăr
1 ananas
5 ouă
180 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
1 lingură esenţă de vanilie
compot de fructe
Cum se prepară tort cu ananas caramelizat
Caramelizezi într-o cratiţă jumătate din cantitatea de zahăr, iar după ce a devenit uşor maroniu mişti vasul astfel încât caramelul să ajungă şi pe margini. Aşezi la baza vasului felii de ananas. Separi ouăle şi mixezi gălbenuşurile cu un praf de sare şi restul de zahăr. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt, esenţa de vanilie, untul topit şi răcit şi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia de blat peste ananas şi dai tortul la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit câteva minute, răstorni tortul şi-l însiropezi cu compot de fructe.