Tort cu banane
Banana are o mare capacitate antioxidantă, utilă pentru a evita complicaţiile cardiovasculare şi datorată în primul rând dopaminei şi vitaminei C pe care le conţine.
Ingrediente blat
8 ouă 8 linguri făină 8 linguri zahăr 2 linguri cacao
250 g frişcă bătută
2 gălbenuşuri
2 linguri ciocolată albă rasă
4 banane
100 g zahăr
1 ceaşcă apă
100 g ciocolată neagră
50 g bombonele sau fructe din compot
Mod de preparare
Pentru blat: Se amestecă ouăle cu zahărul până se transformă într-o cremă. Se adaugă făina şi cacaua, se amestecă şi se toarnă într-o formă de tort, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace. Se scoate din formă numai după ce s-a răcit. Se taie în două şi se însiropează cu siropul făcut pe aragaz din zăhăr şi apă.
Pentru cremă: Ciocolata albă se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă frişca şi se amestecă foarte bine. Din cremă se opresc 5 linguri pentru decor iar restul cremei se întinde pe o jumătate a blatului însiropat, se aşază bananele tăiate pe lung, se acoperă cu a doua jumătate a blatului.
Pentru decor: Se topeşte ciocolata neagră şi se toarnă peste tort. Cu ajutorul seringii speciale pentru creme se ornează tortul cu restul cremei păstrate, se pun şi bombonele şi se dă la rece. Se taie cu un cuţit încălzit.