Tort cu banane
Începem săptămâna cu ceva dulce. Această reţetă de tort cu banane este extrem de delicioasă. Se potriveşte cu orice moment important din viaţa voastră. Ar trebui s-o încercaţi!
Ingrediente:
Pentru blat: 100 g unt 150 g făină 2 ouă 1 linguriţă bicarbonat zeama de la o jumătate de lămâie 3 linguri de cacao 75 g zahăr
250 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată neagră
2 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri amidon
350 ml lapte
15 g gelatină
3 banane
200 g ciocolată neagră
50 g unt
2 linguri lapte cald
Mod de preparare tort cu banane:
Pentru aluat, pui într-un bol untul moale, zahărul, făina cernută, ouăle, cacaua, bicarbonatul de sodiu, stins cu zeamă de lămâie, şi le amesteci până devin o compoziţie omogenă. Laşi aluatul 10 minute, apoi îl pui într-o tavă rotundă şi-l dai la cuptor 35 de minute.
Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor. Separat, pui într-un vas amidonul cu zahărul, adaugi ouăle bătute şi laptele, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Pui vasul pe baie de aburi şi amesteci până când se îngroaşă, adaugi gelatina şi ciocolata sfărâmată şi ţii pe foc să se topească complet. Laşi la răcit. Baţi frişca şi, după ce s-a răcorit crema, o încorporezi uşor, cu o spatulă, de jos în sus. Aşezi blatul de tort pe un platou, pui bananele întregi, întinzi crema de ciocolată şi dai la răcit.
Pentru glazură, topeşti ciocolata şi încorporezi pe rând untul şi laptele. Torni glazura în centrul acestui tort cu banane şi-l „îmbraci”, apoi îl laşi cel puţin 2 ore la rece.