Tort cu banane şi cacao

tort cu banane si cacao jpeg

Acest tort cu fructe de sezon nu este deloc foarte greu de preparat, iar rezultatul este apetisant.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 7 albuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao

7 gălbenuşuri

2 banane

100 g zahăr

250 g unt

125 ml lapte

2 linguri cacao

4 linguri lapte

50 g unt

4 linguri zahăr

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi făina şi pudra de cacao şi amesteci până dispar cocoloaşele. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până creşte şi se rumeneşte uşor.

Între timp, prepari crema. Gălbenuşurile cu zahărul şi laptele le pui la foc mic, amestecându-le continuu până se topeşte zahărul şi se îngroaşă compoziţia. Când se răceşte, adaugi untul şi mixezi până obţii o cremă pufoasă. Peste blatul răcit întinzi crema şi bananele tăiate rondele.

Pentru glazură, amesteci pudra de cacao, zahărul şi laptele şi le pui pe foc până se topeşte zahărul. Când se răceşte, adaugi în compoziţie untul, iar glazura obţinută o torni peste stratul de cremă. Dai tortul la frigider câteva ore sau peste noapte.