Tort cu bezea şi căpşuni

tort cu bezea si capsuni jpeg

Nu numai că este aspectuos, dar este şi foarte gustos! Chiar dacă arată ca şi cum ar fi gata pentru vreo expoziţie culinară, să ştiţi că nu este deloc dificil de a-l prezenta exact ca în poză!

Ingrediente

Pentru bezea 4 albuşuri 200 g zahăr pudră un praf de sare colorant alimentar galben

2 ouă

50 g zahăr tos

70 g făină

½ pacheţel zahăr vanilat

800 ml smântână

20 g foi de gelatină

750 g căpşuni

200 g zahăr

Mod de preparare

Pentru bezea baţi albuşurile cu zahăr şi un praf de sare până obţii o spumă tare. Din cantitatea de spumă iei 2/3, pe care o pui într-un poş. Într-o tavă cu hârtie de copt pui cu poşul bastonaşe mai lungi şi mai scurte, care vor fi petalele viitoarei margarete.

image

Ce-ţi rămâne din spuma de albuş (1/3) colorezi cu galben şi tot cu poşul pui acest amestec într-o altă tavă cu hârtie de copt. Dai la cuptor pentru circa o oră şi apoi laşi să se răcească.

image

Pentru aluat amesteci ouăle cu zahărul. Cu grijă adaugi făina cernută şi zahărul vanilat. După ce ai amestecat, răstorni aluatul într-o tavă rotundă cu pereţii detaşabili. Dai la cuptor la foc potrivit pentru circa 35 de minute. Laşi apoi să se răcească în tavă.

Pentru umplutură baţi frişca. Înmoi gelatina în puţină apă caldă şi apoi o dizolvi. Speli căpşunile, opreşti 200 de grame pe care le tai felii şi pe restul le mixezi. Adaugi zahărul, gelatina, piureul de căpşuni şi amesteci totul.

image

Tai blatul dacă ţi se pare prea înalt şi aşezi foaie cu foaie în tava rotundă. De jur împrejur pui felii de căpşuni şi apoi torni umplutura. Dai la frigider să se răcească.

image

Decorezi tortul cu frunzele de bezea, în mijloc pui rozeta galbenă şi serveşti.