Tort cu brânză şi cireşe

tort cu branza si cirese jpeg

Cireşele conţin potasiu, care le conferă prorpeităţi diuretice şi uşor laxative, fibre, care stimulează funcţionarea intestinului şi antioxidanţi eficienţi pentru a combate îmbătrânirea celulară. Aşadar, pentru efecte sigure mănâncă-le crude, dar nu ezita să le pui şi în diferite prăjituri.

Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri ulei 1 lingură esenţă de vanilie 3 linguri făină ½ linguriţă praf de copt 1 pachet pişcoturi de şampanie

250 g brânză dulce

25 g unt

5 linguri zahăr pudră

100 ml frişcă

100 g cireşe

2 linguriţe cacao, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi albuşurile cu zahărul până devin ca o bezea, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, uleiul şi esenţa de vanilie. Combini făina cu praful de copt şi o încorporezi în compoziţie. Aşezi hârtie de copt într-o formă rotundă şi torni blatul. Îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit înainte să-l tai în jumătate. Pentru cremă, mixezi brânza bine scursă cu zahărul pudră, untul şi la final torni frişca. Aşezi de jur împrejurul unei tăvi rotunde pişcoturile, pui primul blat, jumătate din crema de brânză, cireşele fără sâmburi, restul de cremă şi blatul rămas. Presari cacaua şi dai la rece 1-2 ore.