Tort cu brânză şi frişcă

tort cu branza si frisca jpeg

Pentru îndrostiţii care se pregătesc de o ină romantică chiar de ziua lor,, iată şi desertul perfect.

Ingrediente (6 porţii)

Pentru blat 90 g făină 80 g zahăr 3 linguri ulei 3 ouă

250 g brânză de vaci

250 g frişcă

100 g zahăr

10 g gelatină

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 lămâie

200 g frişcă

coloranţi alimentari

1 borcan de şerbet (400 g)

50 g unt

50 g nucă măcinată

Cum se prepară

Se bat spumă ouăle cu zahărul, la bain-marie, apoi vasul se dă deoparte şi se continuă bătutul încă 10 minute, până se îngroaşă bine compoziţia. Se adaugă făina şi uleiul, amestecându-se bine. Se toarnă compoziţia într-o formă de inimă şi se coace aproximativ 40 de minute, la temperatură potrivită.

Se freacă brânza cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, frişca, coaja de lămâie rasă şi gelatina înmuiată topită, până se obţine o cremă fină, care se toarnă peste blatul de tort, aflat în formă, şi se lasă la rece 4-5 ore. Se deşartă şerbetul într-o cratiţă aflată în bain-marie şi se lasă până se înmoaie. Se scoate vasul din bain-marie, se adaugă untul şi se freacă bine. Compoziţia obţinută se împarte în două, se amestecă fiecare cu coloranţi alimentari, galben şi mov, apoi se toarnă într-o tavă în strat subţire şi se lasă la rece câteva ore, să se întărească.

Din pasta de şerbet colorată diferit se decupează inimioare mari şi mici pentru decor. Frişca se colorează la fel ca inimioarele şi se foloseşte la decorarea tortului. Lateralele tortului se tapetează cu nucă măcinată.