Tort cu brânză şi mere

tort cu branza si mere jpeg

Brânză şi mere, o delicioasă combinaţie de arome şi gusturi. Aşacă, nu mai pierde vremea şi prepară un tort cu brânză şi mere.

Ingrediente pentru tort cu brânză şi mere

Pentru blat 8 ouă 200 g făină 300 g cremă de brânză sare

5 mere

scorţişoară măcinată

unt cât o nucă

1 lingură făină

Mod de preparare pentru tort cu brânză şi mere

Pentru aluat se bat ouăle cu sarea, se adaugă crema de brânză şi făina. Se amestecă foarte bine, iar aluatul trebuie să fie asemănător celui de chec. Se mai poate adăuga făină, cu lingura, dacă brânza e prea apoasă. Se unge cu unt o formă cu pereţi detaşabili sau o cratiţă, se tapetează cu făină, dacă se foloseşte forma, sau cu hârtie de copt, dacă se foloseşte

cratiţa.

Se toarnă aluatul şi deasupra se aşază jumătăţi de mere curăţate de căsuţa cu sâmburi şi tăiate evantai fără a le desprinde de la un capăt. Se dă forma la cuptor unde se ţine 45 de minute. Se verifică dacă e copt cu ajutorul unei scobitori. Dacă iese curată, aluatul e copt. Se presară cu zahăr după ce s-a răcit în formă şi s-a scos şi, după gust, se serveşte tortul cu brânză şi mere cu smântână.