Tort cu ciocolată
Pentru acest sfârşit de săptămână avem o reţetă delicioasă de tort cu ciocolată, un tort care necesită ceva mai mult timp în bucătărie dar rezultatul este absolut senzaţional.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 80 g ciocolată simplă 8 ouă 140 g unt 160 g zahăr pudră 30 g zahăr tos 140 g făină 1 linguriţă praf de copt
300 g gem de caise, sirop din compot
150 g ciocolată simplă
2 linguri margarină
250 ml frişcă lichidă
1 pachet zahăr vanilat
stele din marţipan şi perle de zahăr
Mod de preparare
Topeşti ciocolata într-o cratiţă. Baţi untul spumă cu zahărul pudră, adaugi ciocolata topită şi gălbenuşurile treptat. Baţi albuşurile spumă cu zahărul tos şi le încorporezi uşor în compoziţia cu ciocolată. Pui făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor.
Ungi şi tapetezi o formă de tort, torni compoziţia şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Laşi blatul să se răcească în formă, apoi îl tai în trei părţi pe orizontală. Însiropezi şi ungi toate trei blaturile cu gem şi le aşezi unul peste altul.
Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi margarina moale, patru linguri de frişcă lichidă şi mai laşi pe aburi până se omogenizează bine. Aşezi tortul pe un grătar şi torni ciocolata caldă peste el. Laşi să se răcească puţin şi îl dai la frigider până se întăreşte ciocolata.
Ornezi tortul cu steluţe de marţipan şi cu perle de zahăr. Baţi restul de frişcă cu zahărul vanilat şi dai la rece. Tai tortul felii şi le ornezi cu frişcă şi perle de zahăr.