Tort cu ciocolată şi căpşuni

tort cu ciocolata si capsuni jpeg

Pregăteşte unul dintre cele mai gustoase torturi cu fructe de sezon.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 175 g unt 220 g ciocolată neagră 150 g zahăr 3 ouă 65 g făină

300 ml frişcă

400 g căpşuni

2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Topeşti pe baie de aburi 175 g de ciocolată cu untul şi cu zahărul. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, iar gălbenuşurile le încorporezi unul câte unul peste crema de ciocolată. Pui făina cernută în compoziţie, iar la sfârşit încorporezi albuşurile. Torni blatul într-o formă de tort şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit înainte să-l tai în jumătate.

Pentru cremă, păstrezi 100 de grame de căpşuni, iar pe celelalte le pasezi cu o furculiţă şi le pui la scurs. Piureul obţinut îl amesteci cu frişca bătută cu zahărul pudră. Pui trei sferturi din cremă peste prima foaie de tort, aşezi a doua foaie şi apoi îmbraci tortul cu restul. Tai felii căpşunile rămase şi decorezi după imaginaţie. La final, razi restul de ciocolată.

foto: profimedia