Tort cu cremă cu portocale
Vrei să prepari un tort delicios? Încearcă aceasta reţetă de tort cu cremă de portocale!
Ingrediente pentru tort cu cremă cu portocale
Pentru blat
350 g făină
1 praf de copt
un praf de sare
200 g unt
250 g zahăr
100 g ciocolată menaj
250 ml apă
2 ouă
1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru cremă
400 g unt
350 g zahăr
100 ml lapte
100 g cacao
4 ouă
esenţă portocale, coajă de portocală confiată
Mod de preparare tort-cremă de portocale Freci spumă untul cu zahărul. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi sarea. Topeşti ciocolata la bain marie, o laşi să se răcească puţin şi o amesteci cu untul şi cu esenţa de vanilie. Omogenizezi bine, adaugi ouăle pe rând, apoi 1/3 din făină, puţină apă, alternezi făina şi apa până înglobezi toată cantitatea. Torni compoziţia într-o tavă de tort (cu ramă detaşabilă) unsă şi tapetată şi coci în cuptorul bine încins circa 40 de minute.
Freci ouăle cu zahărul, adaugi laptele, cacaua şi fierbi la foc mic, amestecând până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească puţin, adaugi esenţa de portocale, untul frecat şi coaja de portocală confiată tăiată mărunt. Când s-a răcit, tai blatul pe jumătate, întinzi 3/4 din cremă (restul ţii pentru ornat), pui cealaltă jumătate de blat şi îmbraci tortul în restul de cremă. Ornezi cu coajă de portocală.