Tort cu cremă de brânză

Pentru o masă festivă, fie că e ziua de naştere a ta sau a cuiva apropiat, fie că e vorba de musafiri invitaţi la cină, acest tort poate fi cheia de rezistenţă din meniu.
Dificultate medie Preparare 90' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
100 g făină
4 ouă
200 g unt
150 g zahăr
50 g ciocolată neagră
1 praf de sare
Pentru umplutură
800 g brânză de vaci cremoasă
5 linguri smântână dulce
4 foi de gelatină
500 g cireşe proaspete
4 linguri zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Pentru decor
300 g cireşe
Mod de preparare
Pentru blat, freci zahărul cu gălbenuşurile până devin cremoase, adaugi untul, ciocolata topită separat pe baie de aburi, praful de sare, făina, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă
tare. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi o laşi să se coacă, la foc potrivit, circa 35 de minute.
Freci brânza de vaci cu smântâna dulce şi amesteci apoi cu gelatina înmuiată şi topită. Separat, scoţi sâmburii cireşelor, le pudrezi cu zahărul aromatizat cu vanilie şi le fierbi într-o
crăticioară până capătă aspectul de dulceaţă. O laşi să se răcească bine.
Tai blatul în două felii orizontale, acoperi primul blat cu 1/3 din crema de brânză, adaugi dulceaţa de cireşe, întinzi altă treime de cremă şi acoperi cu a doua parte de blat. Îmbraci tortul cu restul de cremă şi-l decorezi cu cireşe după imaginaţie.
Îl laşi la rece câteva ore înainte de a fi servit.