Tort cu cremă de brânză

tort cheesecake png

Cine nu a încercat măcar o dată în viaţă să facă cheesecake după reţeta tradiţională? Cine nu a mâncat, cel puţin o dată, o felie zdravănă de cheesecake? Însă pentru un gust sofisticat şi bogat, pentru o experienţă de neuitat, trebuie să încerci şi acest tort de cheesecake pe care ţi-l propunem azi.

Ingrediente

Pentru aluat

jumătate cană de unt o treime cană de zahăr o treime cană de zahăr brun o linguriţă jumătate de esenţă de vanilie o cană şi 2 linguri de făină sare 1 cană fulgi de ciocolată

Pentru blat

1 1/3 cană firimituri de biscuiţi

3 linguri zahăr

o treime de cană de unt topit

Pentru cheesecake

450 g cremă de brânză (mascarpone amestecat cu brânză de vaci)

două treimi cană de zahăr

2 ouă

2 linguriţe esenţă de vanilie

jumătate cană frişcă

Pentru ganaş de ciocolată

o treime cană de frişcă

1 1/3 cană fulgi de ciocolată

Pentru frişcă de vanilie

1 cană de frişcă

3 linguri zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecă foarte bine untul, zahărul (şi alb şi brun) şi esenţa de vanilie. Încorporează toată făina şi sarea şi amestecă bine. Apoi, în final, încorporează fulgii de ciocolată. Bagă aluatul la frigider pentru cel puţin o oră. Formează din el mici guguloaie, cam de mărime buricului degetelor, aşază-le pe o foaie de copt într-o tavă şi coace-le până devin aurii apoi lasă să se răcească în frigider. Trei sferturi din ele vor fi încorporate în aluatul de cheesecake. Restul vor fi folosite pentru a garnisi prăjitura atunci când va fi coaptă, răcită şi glazurată.

Pentru blat, combină într-un bol firimiturile de biscuiţi, zahărul şi untul topit. Aşază compoziţia şi presează pe fundul tapetat cu hârtie de copt al unei forme cu pereţi detaşabili şi unsă cu puţin ulei.

Pentru cheesecake, amestecă crema de brânză şi zahărul. Adaugă ouăle unul câte unul şi bate bine după fiecare. Apoi, încorporează şi esenţa de vanilie, iar, în final, pune şi frişca. Încorporează fulgii de ciocolată. Toarnă peste blatul format şi coace la foc mediu timp de 60-70 de minute. Nu trebuie să se rumenească pentru a fi perfect coaptă (cheesecake-ul ar trebui să-şi piardă din strălucire atunci când prăjitura s-a făcut).

Scoate prăjitura din cuptor şi trece un cuţit pe marginea prăjiturii. Acest lucru îi va permite prăjiturii să se mai strângă sau să se lase puţin, pe măsură ce se răceşte, dar fără a se crăpa. Nu răci la frigider, ci la temeperatura camerei.

Pune deasupra ganaşul de ciocolată şi frişca care se fac astfel: pentru ganaş, încălzeşte frişca într-o tigaie mică, până când este aproape de fierbere. Dă la o parte şi încorporează fulgii de ciocolată. Lasă deoparte cinci minute, apoi amestecă bine. Toarnă, în mod egal, peste cheesecake. Bagă iar la frigider, până se întăreşte ciocolata. Iar pentru frişcă amestecă toate ingredientele şi ornează tortul pe margine. Dacă nu ai un poş, foloseşte-te de o pongă tăiată la un capăt.

sursa: nlrockrecipes.com