Tort cu cremă de cafea

tort cu crema de cafea jpeg

Încheie noaptea de Revelion cu un desert delicios!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 6 ouă 30 ml apă 30 ml ulei 25 g cacao 3 linguri cafea măcinată fin 6 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 8 linguri zahăr

5 gălbenuşuri

250 g zahăr

100 ml cafea concentrată

300 g unt

Mod de preparare

Pentru blat, freci gălbenuşurile cu ulei. Baţi albuşurile spumă ­tare cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, apa, mixezi continuu ­până se topeşte zahărul şi adaugi gălbenuşurile treptat. Adaugi făina amestecată cu ­cacaua, cafeaua măcinată şi praful de copt. Torni aluatul într-o tavă de 30x35 cm unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. În ultimele cinci minute dai focul mai mare. Laşi să se răcorească şi tai blatul în două.

Pentru cremă, baţi uşor gălbenuşurile cu zahărul, adaugi cafeaua şi fierbi la bain-marie, amestecând continuu până se îngroaşă. Laşi să se răcească. Freci spumă untul la temperatura camerei şi adaugi treptat crema de cafea.

Întinzi jumătate din cremă pe primul blat, acoperi cu al doilea blat, decorezi cu res­tul de cremă şi pudrezi cu puţină cacao sau cu ciocolată rasă.