Tort cu cremă de castane
Un tort mai special, dar la fel de bun, perfect atât pentru ocaziile festive cât şi pentru momentele în care pofteşti la ceva dulce, tort cu cremă de castane.
De ce ai nevoie pentru tort cu cremă de castane
Pentru blat
4 ouă
4 linguri făină
4 linguri zahăr
4 linguri ulei
Pentru cremă
400 g piure de castane
400 g smântână grasă
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de rom
Pentru glazură
200 g smântână
4 linguri zahăr
200 g ciocolată neagră
Pentru sirop
100 ml apă
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de rom
Cum se prepară tort cu cremă de castane
Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă. Torni uleiul în fir subţire, mixând până se omogenizează. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în gălbenuşuri, iar, la final, omogenizezi făina. Torni compoziţia într-o tavă de tort tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii.
Laşi la răcorit blatul, înainte să-l tai în trei părţi egale.
Pentru umplutură, mixezi smântâna cu zahărul până devine o frişcă, pe care o omogenizezi cu piureul de castane şi torni esenţa de rom. Dai crema la rece pentru o oră, după care umpli feliile de blat, după ce le-ai însiropat, dizolvând zahărul în apa cu esenţă de rom.
Pentru glazură, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi o omogenizezi în smântâna bătută cu zahărul. Torni glazura peste tort şi-l dai la rece peste noapte.