Tort cu cremă de iaurt şi piersici. Reţetă cu blat de biscuiţi
Deşi e vorba de un tort, nu ai nevoie decat de o singură oră pentru a-l prepara.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 400 g biscuiţi simpli 1/2 cană nuci pisate 1 esenţă de rom 1 esenţă portocale 1 pachet margarină 3 linguri de zahăr 200 ml lapte
750 ml iaurt
6 linguri zahăr
2 pliculeţe gelatină
250 ml frişcă lichidă
1 esenţă vanilie
1 compot mare de piersici
1 piersică din compot
topping de căpşuni
Mod de preparare
Dai biscuiţii prin maşina de tocat împreună cu nuca. Pui laptele pe foc cu zahărul, esenţele şi margarina, fierbi câteva minute până se omogenizează, torni peste biscuţi şi amesteci bine. Într-o formă de tort aşezi compoziţia de biscuiţi şi apeşi bine.
Gelatina o pui la înmuiat într-un pahar cu apă pentru 10-15 minute, o topeşti pe foc şi o laşi la răcit. Baţi frişca bine şi o dai la rece. Amesteci iaurtul cu zahărul, frişca, gelatina, esenţa şi mixezi bine. Torni jumătate din cremă în formă, pui piersici tăiate, din nou cremă şi dai la rece.
Decorezi cu felii de piersici, topping de căpşuni şi dai la rece pentru două ore înainte de servire.