Tort cu cremă de lămâie

tort crema lamaie jpeg

Dacă tot suntem la rubrica de reţete festive, atunci festivă să fie, cum este acest tort cu crema de lamaie. Vouă nu vi se pare la fel?

Ingrediente

8 ouă 8 linguri zahăr pudră 3 linguri cacao 5 linguri cu vârf de făină 1 lingură rom unt pentru uns tava

3 linguri cu vârf de făină

300 g zahăr

400 ml lapte dulce

2 lămâi

200 g unt

1 sticluţă colorant alimentar verde

nucă de cocos colorată

figurine diverse

Mod de preparare tort cu crema de lamaie

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se formează o cremă. Se adaugă treptat făina cernută cu cacaua şi romul. După ce s-au integrat complet, se adaugă albuşurile bătute spumă tare. Se amestecă uşor în compoziţie. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă pentru tort, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Între timp, se prepară crema de lămâie. Se amestecă făina cu zahărul şi laptele, se fierb la foc mic, amestecând permanent până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit şi când este doar călduţă se freacă cu untul, adăugat treptat. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie.

Se taie blatul de tort în trei felii, pe orizontală, se opreşte cremă pentru exterior iar restul se pune între blaturi. Crema oprită se colorează cu colorant verde şi se acoperă tortul. Se garnisesc lateralele cu nucă de cocos colorată şi se ornează acest tort cu crema de lamaie cu figurine specifice Paştelui.

Tort de lămâie cu afine

Tort cu mac şi mandarine

Prajitura cu nuca