Tort cu cremă şi fulgi de migdale

tort cu crema si fulgi de migdale jpeg

Se apropie ziua de Dragobete iar noi vrem să fii pregătit cu preparate alese pentru persoana iubită. Iată unul dintre acestea:

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 120 g făină 120 g zahăr 4 ouă

160 g unt

130 g zahăr

90 ml lapte

1 gălbenuş

1 lingură coniac

50 g fulgi de migdale

cremă ciocolată

bezele

Mod de preparare

Pentru blat, baţi gălbenuşurile cu 80 g de zahăr până devin o cremă deschisă la culoare. Albuşurile le mixezi spumă cu restul de zahăr, un minut. Amesteci cu grijă cele două compoziţii. Adaugi făina, iar aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până trece testul scobitorii. Când este gata, laşi aluatul să se răcească în tavă cinci minute, apoi îl ţii deoparte opt ore sau peste noapte.

Pentru cremă, baţi găl­benuşul cu laptele, apoi adaugi zahărul şi pui compoziţia la foc mic până dă în clocot, amestecând continuu. Trebuie să obţii o cremă densă, de culoare galben-pal. Separat, mixezi untul moale, apoi torni treptat amestecul cu gălbenuş şi coniacul.

Tai blatul în două şi-l umpli cu 2/3 din cremă, iar ce-ţi rămâne o foloseşti pentru a îmbrăca tortul. Decorezi marginile cu fulgi de migdale şi, dacă vrei, aşezi pe tort cremă de ciocolată şi bezele.