Tort cu dovleac şi brânză
Savoarea toamnei, dovleacul, te îmbie din diverse preparate gustoase. Iată numai unul dintre ele.
Ingrediente Pentru blat 300 g biscuiţi digestivi 2 linguri zahăr 100 g unt
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
1 plic gelatină
150 g zahăr
1 praf de sare
2 linguri cacao
150 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
3-4 linguri suc de cătină
Pentru glazură
1 plic gelatină
300 ml suc de cătină
100 g dovleac
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi zahărul. Compoziţia obţinută o aşezi în tavă, inclusiv pe margini, şi o presezi uşor.
Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul, esenţa de vanilie, sarea şi smântâna. La final, pui gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Împarţi compoziţia în jumătate, într-una torni sucul de cătină, iar în cealaltă omogenizezi cacaua. Pui umplutura de cacao peste blat, o nivelezi şi deasupra întinzi umplutura cu suc. Dai prăjitura la rece 2 ore.
Cureţi dovleacul, îl coci şi-l tai cubuleţe. Combini sucul de cătină cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui dovleacul peste prăjitură şi torni glazura. Dai din nou prăjitura la frigider peste noapte.