Tort cu frişcă şi vanilie

tort cu vanilie jpeg

Este poate cea mai simplă şi mai rapidă reţetă de tort cu blat de pandişpan şi cremă de vanilie. Dacă nu ne crezi, te invităm să o încerci!

De ce ai nevoie pentru tort cu frişcă şi vanilie

Pentru blat

500 g făină

300 g zahăr pudră

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

3 ouă

200 ml iaurt

100 ml lapte

100 ml ulei

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru cremă

600 g frişcă

200 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

 Cum se prepară tortul cu frişcă şi vanilie

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă. Amesteci făina cu praful de copt, sarea şi zahărul. Baţi ouăle cu iaurtul, laptele, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi omogenizezi. Torni blatul în formă şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl scoţi din formă, îl laşi la răcit şi-l tai în trei felii egale.

Mixezi frişca cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până când se întăreşte. Ungi prima felie de blat cu frişcă, o aşezi pe a doua şi repeţi, deasupra fiind o felie de blat. Îmbraci tortul în frişca rămasă şi îl decorezi după imaginaţie.

Sursa http://nishkitchen.com

http://nishkitchen.com