Tort cu gem
Acest tort cu gem delicios va surprinde pe toată lumea. Garantăm că merită încercat...
Ingrediente:
Pentru blat: 6 ouă 3 ceşti de zahăr pudră 2 ceşti făină gem de fructe 150 g fulgi de nucă de cocos 1 lingură cu migdale rase
2 gălbenuşuri
200 g zahăr
esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blatul de tort, baţi gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Adaugi untul topit, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă unsă cu unt şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Prepari crema amestecând ouăle cu zahărul într-un vas pe care îl pui apoi să fiarbă la bain-marie. Baţi energic până se îngroaşă, iei crema de pe foc şi o laşi să se răcească.
Între timp, freci spumă untul la temperatura camerei, amesteci cu crema răcită şi omogenizezi energic, adăugând treptat esenţa de vanilie.
Tai blatul de tort în două, pe orizontală. Pe blatul de la bază întinzi un strat mai generos de gem, adaugi un strat mai subţire de cremă de unt (opreşti din ea şi pentru decor) şi acoperi cu al doilea blat.
Ungi acest tort cu gem pe toată suprafaţa cu un strat subţire de cremă, îl îmbraci cu nucă de cocos rasă şi îl decorezi cu cremă şpriţată, migdale rase şi bombonele, după gust.