Tort cu îngheţată straciatella

tort inghetata facut in casa jpeg

Îngheţata regina zilelor de vară! Dacă mai e şi făcută de tine acasă va fi perfectă! Propunerea noastră este şi mai tentantă: un tort cu îngheţată straciatella.

Dificultate medie Preparare 80' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină

200 g zahăr

30 g cacao

1 linguriţă praf de copt

½ linguriţă sare

240 ml apă

80 ml ulei

1 linguriţă oţet alb

Pentru îngheţată

200 ml lapte

150 g zahăr

4 gălbenuşuri

1 fiolă esenţă de vanilie

500 ml frişcă lichidă

100 g ciocolată albă

100 g

ciocolată

neagră

Pentru decor

100 g ciocolată albă

1 linguriţă cacao

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul şi gălbenuşurile. Pui la fiert, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Când începe să se lege, iei vasul de pe foc şi laşi la răcit.

îngheţată

Baţi frişca amestecată cu esenţa de vanilie, adaugi ciocolata neagră rasă, ciocolata albă bucăţi puţin mai mari, apoi încorporezi laptele răcit, amestecând uşor.

Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, cacaua, praful de copt şi sarea. Adaugi apa, uleiul, oţetul şi amesteci energic până se omogenizează.

Torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi coci în cuptorul încins circa 30 de minute. Laşi să se răcească în formă.

Pui îngheţata peste blat, o acoperi şi o dai la congelator pentru minimum 4 ore.

Înainte de a servi acest tort cu îngheţată straciatella, pui deasupra ciocolata albă rasă cu un cuţit, pudrezi cu cacao şi decorezi cu frunze de mentă. Laşi acest tort cu îngheţată straciatella la frigider 20 de minute, ca să poată fi tăiat uşor.

tort cu îngheţată

Prajitura "inghetata"

Prajitura "inghetata"

Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Tort caramel de inghetata

Tort caramel de inghetata