Tort cu îngheţată straciatella
Îngheţata regina zilelor de vară! Dacă mai e şi făcută de tine acasă va fi perfectă! Propunerea noastră este şi mai tentantă: un tort cu îngheţată straciatella.
Dificultate medie Preparare 80' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină
200 g zahăr
30 g cacao
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă sare
240 ml apă
80 ml ulei
1 linguriţă oţet alb
Pentru îngheţată
200 ml lapte
150 g zahăr
4 gălbenuşuri
1 fiolă esenţă de vanilie
500 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată albă
100 g
neagră
Pentru decor
100 g ciocolată albă
1 linguriţă cacao
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul şi gălbenuşurile. Pui la fiert, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Când începe să se lege, iei vasul de pe foc şi laşi la răcit.
Baţi frişca amestecată cu esenţa de vanilie, adaugi ciocolata neagră rasă, ciocolata albă bucăţi puţin mai mari, apoi încorporezi laptele răcit, amestecând uşor.
Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, cacaua, praful de copt şi sarea. Adaugi apa, uleiul, oţetul şi amesteci energic până se omogenizează.
Torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi coci în cuptorul încins circa 30 de minute. Laşi să se răcească în formă.
Pui îngheţata peste blat, o acoperi şi o dai la congelator pentru minimum 4 ore.
Înainte de a servi acest tort cu îngheţată straciatella, pui deasupra ciocolata albă rasă cu un cuţit, pudrezi cu cacao şi decorezi cu frunze de mentă. Laşi acest tort cu îngheţată straciatella la frigider 20 de minute, ca să poată fi tăiat uşor.