Tort cu mandarine şi cremă de brânză FOTO

tort cu mandarine si crema de branza jpeg

Înainte de a apărea căpşunile şi alte fructe de primăvară în pieţe, mai profităm de portocale, mandarine şi banane.

Ingrediente (10 porţii)

Pentru aluat 125 g unt 250 g făină 100 g zahăr 1 gălbenuş

250 g brânză dulce

4 ouă

100 g zahăr

1 esenţă vanilie

250 ml smântână

1 lămâie

1 compot de mandarine

1 pachet jeleu de portocale

sau gelatină galbenă

Mod de preparare

Într-un vas se pune untul moale tăiat bucăţi mici, se adaugă făina cernută, zahărul, gălbenuşul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se pune într-o folie de plastic şi se lasă la frigider 30 de minute.

image

Se împarte aluatul în două părţi. Din prima se întinde o foaie rotundă care se pune pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili. Cealaltă parte se întinde într-o bandă de 5 cm lăţime şi se îmbracă cu ea pereţii formei.

image

Marginea se acoperă cu folie de aluminiu apăsând uşor, iar aluatul de pe fund se înţeapă cu furculiţa. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de

15 minute.

image

Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie, coaja rasă de la o lămâie şi smântâna. Se scoate folia de aluminiu, se toarnă crema de brânză, se mai coace 40 de minute, după care se lasă să se răcească în formă.

image

Se scurg mandarinele din compot şi se aşază deasupra tartei. Se pregăteşte jeleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ung mandarinele cu el. Se lasă să se întărească la frigider.

image