Tort cu mascarpone şi ciocolată albă

tort marmorat  jpeg

Dacă nu aţi preparat deja un tort, poate că n-ar fi o idee rea să încercaţi în acest weekend, această nouă reţetă de tort cu mascarpone şi ciocolată albă.

Ingrediente pentru tort cu mascarpone şi ciocolată albă

Pentru blat

300 g ciocolată amăruie 250 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 6 ouă 8 linguri lapte 500 g făină 1 plic praf de copt 1 praf de sare

Pentru cremă

500 g mascarpone

250 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

1 plic gelatină

1 esenţă de vanilie

Pentru glazură

300 g ciocolată albă

50 ml frişcă lichidă

25 g unt

50 g ciocolată amăruie

Mod de preparare pentru tort cu mascarpone şi ciocolată albă

Pentru blat, mixezi untul cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi un praf de sare, ouăle, unul câte unul, făina cernută cu praful de copt şi laptele puţin câte puţin. Adaugi ciocolata rasă sau ruptă bucăţele, amesteci, apoi torni compoziţia într-o formă rotundă, detaşabilă, tapetată cu folie specială pentru copt şi coci blatul în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute.

Pui gelatina la înmuiat în 50 ml de apă şi după ce se hidratează o topeşti pe baie de aburi. Mixezi brânza mascarpone cu zahărul pudră până devine cremoasă, pui esenţa de vanilie şi la final încorporezi frişca bătută şi gelatina.

Tai blatul în două felii orizontale şi aşezi 3/4 din cremă între cele două blaturi, iar cu restul îmbraci tortul.

Pentru glazură, pui într‑o crăticioară pe baie de aburi ciocolata albă rasă, frişca lichidă şi untul. Când se obţine o compoziţie omogenă, adaugi ciocolata amăruie topită separat în bain-marie. Amesteci cu o furculiţă doar pentru a obţine aspectul marmorat, apoi torni glazura peste tort. Laşi tortul cu mascarpone şi ciocolată albă la rece câteva ore înainte de a fi servit.