Tort cu măsline şi cremă de brânză (fără foc)
E vară şi vrei să stai cât mai puţin bucătărie. Reţeta de mai jos este exact ceea ce ai nevoie.
Ingrediente
1 pâine feliată intermediară 250 g cremă de brânză simplă 300 g brânză de vaci 150 g unt 100 g măsline verzi umplute cu gogoşari 250 g pate de porc 2 linguri smântână 200 g caşcaval afumat cu piper verde 100 g alune sărate 1 legătură mărar sare boia dulce
Preparare
Cureţi feliile de pâine de coajă. Freci brânza de vaci cu untul şi adaugi sare şi mărar tocat. Crema de brânză simplă o amesteci cu măslinele verzi întregi. Aşezi felii de pâine într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, întinzi crema de brânză cu măsline, pui alt strat de pâine, pateul de porc amestecat cu smântâna, un nou strat de pâine şi trei sferturi din brânza cu mărar. Îl dai la rece pentru o oră. Scoţi tortul din formă, îmbraci partea laterală cu brânza cu mărar rămasă şi tapetezi cu alunele măcinate. Tai caşcavalul felii, le aşezi în evantai peste tort şi pudrezi cu puţină boia dulce.