Tort cu mere şi frişcă
Aroma merelor coapte cu scorţişoară ne aduce aminte de copilărie. Dar cu mere se pot pregăti o sumedenie de deserturi, care de care mai delicioase. Noi te ispitim cu această reţetă absolut minunate.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 praf de sare
6 mere
150 g zahăr
2 portocale
2 pliculeţe gelatină
1 fiolă esenţă de vanilie
200 ml frişcă
50 g ciocolată
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte acesta din urmă. Adaugi treptat gălbenuşurile şi făina, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Torni compoziţia într-o formă de tort şi coci 35 de minute, după care dai să se răcească.
Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le fierbi în apă cât să le acopere, împreună cu zahărul. Laşi gelatina la înmuiat în 100 ml de apă, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să fiarbă. O adaugi în compotul de mere împreună cu zeama de portocale şi esenţa de vanilie.
Torni compoziţia peste blat şi dai la rece să se întărească. Decorezi cu frişca bătută şi cu ciocolată rasă.