Tort cu mere şi gem de căpşuni
O reţetă potrivită pentru ocaziile speciale, tortul cu mere şi gem de căpşuni are un gust deosebit. Încearcă-l şi tu!
Ingrediente pentru tort cu mere şi gem de căpşuni
4 ouă
300 g zahăr
200 g unt
440 ml lapte
500 g făină
sare
2 mere
1 linguriţă scorţişoară
1 plic praf de copt
1 borcan gem de căpşuni
250 g frişcă
1 linguriţă nes
Mod de preparare pentru tort cu mere şi gem de căpşuni
Mixezi untul la temperature camerei cu zahărul şi un praf de sare. Adaugi ouăle, laptele călduţ, făina, praful de copt şi scorţişoara. Dai merele prin răzătoare, le storci şi le adaugi în compoziţie. Torni aluatul în formă de tort şi îl ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească şi îl tai în 3 felii egale. Ungi fiecare felie cu gem de căpşuni, le suprapui. La final, ornezi cu frişcă amestecată cu nes.