Tort cu mere şi sos caramel
Dacă ţi se pare că ciocolata are o aromă prea puternică, înlocuieşte-o cu caramel. Pe lângă gustul bun al acestui tort cu mere şi sos caramel, vei obţine şi o textură deosebită.
Ingrediente pentru tort cu mere şi sos caramel
Pentru aluatul de foitaj 300 g făină 1 praf de sare 1 praf de zahăr 30 g unt 150 ml apă rece 1 albuş
3 mere mari
8 linguri zahăr brun
30 g unt
Mod de preparare pentru tort cu mere şi sos caramel
Cerni jumătate din cantitatea de făină pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, unde torni apa rece, în care ai dizolvat un praf de sare şi un praf de zahăr. Amesteci cu o spatulă, apoi frămânţi cu mâna până se obţine un aluat omogen. Laşi aluatul la frigider 30 de minute.
Amesteci restul de făină cu untul tăiat bucăţele şi cu albuşul. Frămânţi un aluat căruia îi dai formă dreptunghiulară şi-l laşi la frigider 30 de minute. Aşezi cele două aluaturi unul deasupra celuilalt, le întinzi cu sucitorul până se subţiază, le împătureşti şi le laşi din nou la frigider 20 de minute. Întinzi din nou aluatul de tort, îl împătureşti şi îl laşi la frigider 20 de minute. Repeţi această operaţiune încă de două ori.
Între timp, caramelizezi zahărul direct în formă, adaugi untul când zahărul s-a lichefiat complet şi amesteci să se încorporeze în caramel. Aranjezi peste sosul fierbinte merele curăţate de coajă şi feliate, apoi acoperi cu foaia de aluat. Introduci forma cu acest tort cu mere şi sos caramel la cuptor pentru circa 35 de minute. După răcire, răstorni acest tort cu mere şi sos caramel pe un platou.
Tort de biscuiti cu mere si budinca
Tort de biscuiti cu mere si budinca
Tort de mere si crema de vanilie
Tort de mere si crema de vanilie
sursa foto: Photoland