Tort cu ness şi ciocolată

tort ness ciocolata jpeg

Ai un sărbătorit în familie şi vrei să-l impresionezi cu ceva gustos şi dulce? Nimic mai simplu. Un tort cu ness şi ciocolată este exact ceea ce ar putea fi pus pe masă ca să-i arăţi celui drag ce poţi face cu două mâini dibace.

Tort cu ness şi ciocolată - Ingrediente

Pentru blat 7 linguri făină 7 linguri zahăr 7 ouă 1 praf de sare 1 esenţă de vanilie

400 g unt

300 g zahăr farin

4 linguriţe ness

100 ml lapte

3 gălbenuşuri

250 ml apă

150 g zahăr

1 esenţă de migdale

100 g ciocolată neagră

6 linguri zahăr

1 lingură ulei

1 cireaşă confiată

Tort cu ness şi ciocolată - Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie şi adaugi făina, amestecând uşor de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi-l coci la foc mic circa 30 de minute. Îl laşi la răcit şi îl tai în trei părţi. Freci untul spumă cu zahărul, pui gălbenuşurile şi nessul dizolvat în două linguri de lapte şi adaugi treptat laptele clocotit. Trebuie să obţii o cremă foarte fină şi uşor spumoasă.

Însiropezi blaturile cu un sirop făcut din apă, zahăr şi esenţă de vanilie. Aşezi primul blat, întinzi o treime din cremă, pui a ­doua parte de blat, o treime din cremă şi acoperi cu ultima parte de blat. Topeşti cele şase linguri de zahăr până obţii un caramel şi-l întinzi într-o farfurie unsă cu ulei. După ce s-a răcit, îl sfărâmi bucăţele. Îmbraci tortul cu cremă şi decorezi marginile de jos şi de sus cu floricele din cremă. Topeşti ciocolata neagră cu uleiul pe baie de aburi şi o întinzi peste tort astfel încât să curgă uşor pe margini. Faci o spirală deasupra tortului din cremă şi decorezi cu zahărul caramel zdrobit şi cu o cireaşă confiată. Ai obţinut cel mai bun desert, un tort delicios cu ness şi ciocolată.