Tort cu nucă de cocos

tort cu nuca de cocos jpeg

Sărbătorile sunt departe de a se fi terminat! Iar acest tort cu nucă de cocos este perfect pentru o petrecere reuşită.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 150 g unt 150 g zahăr pudră 3 ouă 120 g făină 1/2 pacheţel praf de copt 50 g nucă de cocos

400 ml frişcă lichidă

3 pliculeţe gelatină

250 g brânză dulce

100 g zahăr pudră

180 ml lapte cocos

150 g ciocolată cu alune

50 g aşchii de ciocolată

100 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Baţi untul topit cu zahărul şi cu ouăle. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi cu nuca de cocos. Ungi cu ulei şi tapetezi cu făină o formă de tort, torni compoziţia şi coci, la foc potrivit, 45 de minute. Laşi să se răcească în formă, apoi îl tai în două pe orizontală.

Pui gelatina la înmuiat în 100 ml frişcă lichidă, după care o topeşti. Baţi 150 ml frişcă şi o amesteci cu brânza, zahărul, laptele de cocos şi gelatina. Topeşti ciocolata cu alune cu două linguri de frişcă lichidă.

Pe un platou, aşezi prima parte de blat, întinzi jumătate din ciocolata topită, torni 1/3 din cremă, pui a doua parte de blat şi pui deasupra restul de cremă, îmbrăcând şi marginile cu un strat subţire.

Torni restul de ciocolată şi decorezi cu o furculiţă. Îl dai la rece. Baţi frişca rămasă, îmbraci marginile cu cocos şi faci floricele din frişcă. Decorezi cu ciocolată.